Sharapova naar Roland Garros-finale na winst op Kvitova

Sharapova na haar overwinning op Roland Garros. Foto AFP / Thomas Coex

Sara Errani staat in de vrouwenfinale van Roland Garros tegenover Maria Sharapova. De Russische nummer twee van de plaatsingslijst won vandaag de halve finale tegen Petra Kvitova zonder veel moeite. Het werd 6-3, 6-3.

Door haar plaats in de finale is Sharapova vanaf maandag de nieuwe nummer één van de wereld. Ze neemt die positie over van Victoria Azarenka, die in Parijs in de vierde ronde sneuvelde.

Roland Garros is het enige grandslamtoernooi dat nog ontbreekt op de erelijst van Sharapova. Om daar verandering in te brengen moet ze zaterdag in de finale zien af te rekenen met Sara Errani. De nummer 21 van de plaatsingslijst was eerder vandaag verrassend te sterk voor Samantha Stosur.

Sharapova bleek het beste om te kunnen gaan met de vanwege de harde wind lastige omstandigheden op het Court Philippe Chatrier. Ze plaatste op 2-2 de eerste break en deed dat aan het eind van de eerste set nog eens dunnetjes over. In de tweede set knokte Kvitova zich nog terug van een 3-1 achterstand, maar die opleving bleek van korte duur. Na een nieuwe servicebreak maakte Sharapova de wedstrijd een game later met een ace uit.

    • Peter Zantingh