Nederlands gezin omgekomen na gasexplosie Italië - tien gewonden

Het Nederlandse gezin dat vermist was na een gasexplosie in Italië, is omgekomen. Reddingswerkers hebben hun lichamen geborgen. Foto AP / Donato Fasano

Het Nederlandse gezin dat vermist was geraakt bij een gasexplosie in Conversano is omgekomen. Het gaat om een vrouw, haar man van Italiaanse afkomst, en hun kind van anderhalf. De explosie deed zich vandaag voor in het historische centrum van de Zuid-Italiaanse plaats Conversano, in de buurt van Bari.

Twee gebouwen stortten in na de explosie, en tien mensen, onder wie een kind, liepen verwondingen op zo schrijft persbureau AP. In ieder geval een van de ingestorte gebouwen stond leeg. Van het tweede gebouw is dat nog niet helemaal zeker. Waarschijnlijk verbleven hier een onbekend aantal toeristen. De gewonden vielen in aangrenzende gebouwen.

Hulpdiensten vanuit omringende steden waren sinds de explosie op zoek naar het gezin. Ze waren twee dagen eerder aangekomen, heeft burgemeester van Conversano Giuseppe Lovascio tegenover de krant verklaard. Hij uitte zich eerder grote zorgen over de vermisten en gaf aan dat hulpdiensten hadden geprobeerd het gezin te bereiken door ze op hun mobiele telefoons te bellen, maar ze kregen geen gehoor.

Het gezin uit Harlingen had een appartement in het complex gehuurd voor een korte vakantie. De man uit het gezin kwam oorspronkelijk uit Italië en runde in Nederland een pizzeria.

    • Annemarie Coevert