Kijktips

Film

Duplicity (Tony Gilroy, 2009, VS/D).

Clive Owen als Brits geheim agent die door CIA-collega Julia Roberts een loer wordt gedraaid. Als hij haar toevallig weer ontmoet, lijkt zijn wraak zoet. Draait om de vraag wie eigenlijk wie voor de gek houdt. Kunnen twee spionnen elkaar ooit vertrouwen, gewend als ze zijn aan bedrog, dubbelspel en beroepsmatige achterdocht? Net5, 20.30-23.05u.

L’instinct de mort (Jean-François Richet, 2008, F/CAN/I).

Eerste deel van vanavond uitgezonden tweeluik met het levensverhaal van de Franse gangster Jacques Mesrine, in de jaren zestig en zeventig beroemd door zijn spectaculaire ontsnappingen. Mes-rine heeft de trekken van een psychopaat maar is bovenal een desperado die steeds grotere risico’s neemt. Dat blijkt het beste tijdens de breed uitgemeten ontsnappingsscène uit een Canadese gevangenis. Visueel van hoog niveau, mede dankzij een fantastische mise en scène. RTL7, 20.30-22.20u.

Toi et moi (Julie Lopes-Curval, 2006, F).

Tragikomedie, met Julie Depardieu als redactrice van fotoromannetjes die daarin een rooskleurige versie opdist van haar eigen liefdesleven en dat van haar zus Marion Cotillard. In hun echte levens klampt Ariane zich vast aan Farid, die niets met haar te maken wil hebben, terwijl Lena schoon genoeg heeft van partner François. TV5, 21.00-23.00u

Informatief

Alpe d’HuZes.

Jetske van den Elsen en Herman van der Zandt presenteren gesprekken met deelnemers, en diverse reportages. Ned.1, 19.00-20.00u.

The life and times of Paul the psychic octopus.

Het verhaal over de koppotige wiens opmerkelijke serie van acht correcte voorspellingen tijdens het WK voetbal in 2010 aanleiding gaf tot verhandelingen over waarschijnlijkheid en velerlei speculaties. Ned.3, 21.35-22.30u.