Extreemrechtse Griekse politicus haalt letterlijk uit naar linkse collega

Een politiek debat op de Griekse televisie tussen extreemlinks en extreemrechts eindigde vanochtend in een fysieke confrontatie. Ilias Kasidiaris, woordvoerder van de Gouden Dageraad heeft na zijn tv-optreden een arrestatiebevel aan zijn broek nadat hij zijn politieke tegenstander letterlijk te lijf ging in de studio.

Helaas is voor ons niet te verstaan waar het gekakel precies over gaat, maar onmiddellijk is het duidelijk dat de de orde ver te zoeken was in het geschreeuw tussen Kasidaris en Rena Dourou, partijlid van de extreemlinkse partij Syriza.

Na een ruime minuut verliest Kasidiaris zijn zelfbeheersing en gooit het water uit zijn glas de tafel over, in het gezicht van Dourou nadat ze tijdens de discussie verwees naar een rechtszaak die momenteel loopt tegen Kasidiaris. Dat leidt ertoe dat zijn buurvrouw Liana Kanelli, lid van de communistische partij, hem tot de orde probeert te roepen door hem met een paar A4-tjes te slaan. Kasidiaris haalt vervolgens enkele keren vol uit naar een overdonderde Kanelli.

De partij van Kasidaris is omstreden en staat bekend om zijn Neo-nazistische opvattingen. Bij de laatste Griekse verkieizngen haalde de Gouden Dageraad ongeveer zeven procent van de stemmen, en kwam daarmee voor het eerst in het parlement. Momenteel maakt Griekenland zich op voor nieuwe verkiezingen die 17 juni plaatsvinden.