Alpe d’Huzes haalt recordbedrag van 28,5 miljoen euro op

De deelnemers aan de Alpe d’HuZes hebben dit jaar samen een recordbedrag van bijna 28,5 miljoen euro ingezameld voor kankeronderzoek. Dat heeft stichting Alpe d’HuZes vanavond bekendgemaakt na afloop van de actie. Vorig jaar leverde de actie ongeveer 21 miljoen euro op.

De deelnemers aan de Alpe d’HuZes hebben dit jaar samen een recordbedrag van bijna 28,5 miljoen euro ingezameld voor kankeronderzoek. Dat heeft stichting Alpe d’HuZes vanavond bekendgemaakt na afloop van de actie. Vorig jaar leverde de actie ongeveer 21 miljoen euro op.

De ruim achtduizend deelnemers gingen verspreid over twee dagen zes keer met de fiets of te voet de Alpe d’Huez op. Onder hen kankerpatiënten, gehandicapten en bekende Nederlanders.

Het definitieve bedrag dat aan KWF Kankerbestrijding wordt overgemaakt, wordt 7 oktober bekendgemaakt. De organisatie verwacht een eindbedrag van rond de dertig miljoen euro.

    • Peter Zantingh