16de-eeuws Shakespeare-theater ‘The Curtain’ ontdekt

The Curtain Theater/ Bron Wikipedia

Archeologen hebben tijdens opgraafwerkzaamheden in een pub in Oost-Londen de resten gevonden van een 16de-eeuws Shakespeare-theater. Dat meldt de NOS. Het gaat om een van de eerste vaste theatergebouwen in Engeland.

Het theater, The Curtain (naar het nabijgelegen grondgebied Curtain Close), opende haar deuren in 1577. Het zou tot in de jaren twintig van de zeventiende eeuw geopend blijven. Sinds grofweg 1627 is er van het gebouw in archiefstukken niets meer terug te vinden.

Archeologen noemen de vondst, zo meldt NOS, een van de belangrijkste in jaren. Gedurende een periode van 2 jaar, van 1597 tot 1599, bood het gebouw namelijk onderdak aan The Lord Chamberlains Men, het theatergezelschap van toneelschrijver William Shakespeare (1564-1616).

Naar verluidt gingen er met Henry V en Romeo & Juliet zelfs enkele toneelstukken van de Engelse toneelschrijver in premiere. In 1599 verhuisde het theatergezelschap naar het beroemde theater The Globe.

 

 

    • Roderick Nieuwenhuis