‘Zeker twintig doden bij zelfmoordaanslag Kandahar’

De plek van een eerdere aanslag in Kandahar in maart. Foto Reuters / Ahmad Nadeem

Bij een zelfmoordaanslag in de stad Kandahar in het zuiden van Afghanistan zijn zeker twintig doden gevallen en 22 gewonden.

Het gaat om een aanslag met een bom op een motorfiets dicht bij de luchtbasis van Kandahar, melden politiebronnen aan persbureau Reuters. Volgens de BBC was de plek van de aanslag ook dicht bij een hotel. Hier zouden taxichauffeurs zich verzamelen en NAVO-troepen helpen bij hun bevoorrading.

Kandahar staat bekend als een provincie waar veel Talibaanstrijders actief zijn.

‘Zeventien burgerdoden’ bij luchtaanval Logar, NAVO ontkent

Eerder vandaag kwamen zeventien burgers om bij een NAVO-luchtaanval in de provincie Logar, in het oosten van Afghanistan, meldt Al Jazeera. In een verklaring laat de NAVO weten alleen kennis genomen te hebben van twee burgers die lichte verwondingen opliepen bij de aanval, zes Talibaanstrijders kwamen om. Het doelwit van het bondgenootschap was het huis van een stamoudste in het Baraki Barak district.


Grotere kaart weergeven

Het hoofd van het provinciale bestuur in Logar laat weten dat de stamoudste samen met zestien familieleden, waaronder vrouwen en kinderen, bij de luchtaanval gedood werden. Volgens NAVO-woordvoerder majoor Martyn Crighton waren er geen dodelijke burgerslachtoffers bij de luchtaanval, die werd aangevraagd door ISAF-soldaten die onder vuur kwamen te liggen toen ze de stamoudste wilden arresteren.