Weer

Een doorbraak naar standvastig zomerweer zit er nog niet in. De komende dagen wordt het weer bepaald door lagedrukgebieden in de buurt van de Britse eilanden. In een zuidwestelijke stroming trekken de bijbehorende storingen over ons land.

Door het front dat vandaag passeerde, kon men in Nederland vrijwel nergens de Venuspassage zien. Alleen op de oostelijke Waddeneilanden werd dit natuurverschijnsel waargenomen.

Vannacht valt er plaatselijk nog een bui. De temperatuur komt niet veel lager dan 12 graden – zowaar hoger dan afgelopen zondag en maandag overdag.

De zuidelijke wind voert morgen vochtige, maar ook iets warmere lucht aan. De temperatuur stijgt tot 20, en in het zuiden tot rond 22 graden. Soms breekt de zon even door, maar bewolking houdt de overhand. Verder kan er een buitje vallen.

Actievere neerslag arriveert aan het einde van de middag in de zuidelijke provincies. ’s Avonds gaat het overal weer regenen, mogelijk met onweer.

Vrijdag begint redelijk, maar vooral in de middag ontstaan buien, opnieuw mogelijk met onweer. Bovendien gaat het stevig waaien uit het zuidwesten. Het wordt 17 tot 20 graden.