Waar blijft de mobiele zendmast?

Problemen met bedrijven en overheidsdiensten? Help@NRC gaat elke woensdag op zoek naar antwoorden. Vandaag: opgelicht op Marktplaats

Om tureluurs van te worden: Misha van Hamersveld heeft al jaren geen bereik in haar huis in de Utrechtse wijk Vleuterweide. Om te bellen, of gebeld te worden, moet ze naar buiten. Waar ze op de stoep met een beetje mazzel wél bereik heeft.

We schreven er begin maart al over in deze rubriek, wat leidde tot een stortvloed aan mails van lezers met dezelfde klachten. De bewuste telefoonmaatschappij, Vodafone, beloofde betere tijden. Volgens woordvoerder Richard Mes zou er een extra zendmast komen in de wijk van van Hamersveld. Omdat dat door gedoe met vergunningen wel een jaar kon duren, zou Vodafone in de tussentijd een tijdelijke, mobiele mast plaatsen. En dat, beloofde Mes, duurt maximaal drie maanden.

Maar, u voelt hem al aankomen, het is inmiddels drie maanden later en van een mobiele mast in Vleuterweide ontbreekt vooralsnog elk spoor. „Zeg Vodafone”, twitterde Van Hamersveld deze week weer ongedurig, „hoe staat het met de beloofde noodmast?”

Woordvoerder Mes moet even nadenken als we hem herinneren aan de belofte van destijds, maar belooft dat hij „intern zal uitzoeken wat de status is van het inzetten van de mobiele mast”.