Terwijl de piano lustig voortpingelt

The Lucky One. Regie: Scott Hicks. Met: Zac Efron, Taylor Schilling, Blythe Danner. In: 52 bioscopen. **

The Lucky One is een verfilming van een boek van bestsellerauteur Nicholas Sparks, koning van de romantische tranentrekker (The Notebook, Dear John). Sergeant Logan (Zac Efron) ontsnapt tijdens zijn derde missie in Irak nog maar net aan de dood. Terwijl hij een foto van een vrouw opraapt, gaat er een bom af op de plek waar hij eerder stond. Zij is zijn talisman. Terug in Amerika gaat hij haar opzoeken. Beth (Taylor Schilling) runt een kennel en kan wel wat hulp gebruiken. Na veel vijven en zessen gebeurt het onvermijdelijke, de vonk slaat over. Tot groot ongenoegen van Beths ex-echtgenoot, een bullebak die dreigt hun zoontje bij haar weg te halen.

The Lucky One heeft de esthetiek van een shampooreclame, met veel tegenlicht die door de lommerrijke omgeving van Louisiana schijnt. Er is ook een gepassioneerde seksscène waarin Beth en Logan geheel gekleed onder de douche eindigen, waarna regisseur Scott Hicks er niet voor terugdeinst de waterdruppels in slowmotion te filmen. Ondertussen pingelt de pianomuziek lustig voort. Alles wordt uit de kast getrokken om het voorspelbare verhaal zo geolied mogelijk op het doek te krijgen. De locaties zijn prachtig, het camerawerk fraai en de acteurs aangenaam om naar te kijken. Zo gelikt dat je stiekem een beetje bewondering krijgt voor de schaamteloosheid waarmee The Lucky One alle clichés gewoon omarmt.

    • André Waardenburg