Sharapova en Kvitova door naar halve finales Roland Garros

Caption: Maria Sharapova of Russia celebrates after winning her quarter-final match against Kaia Kanepi of Estonia during the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris June 6, 2012. REUTERS/Benoit Tessier (FRANCE - Tags: SPORT TENNIS)
Caption: Maria Sharapova of Russia celebrates after winning her quarter-final match against Kaia Kanepi of Estonia during the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris June 6, 2012. REUTERS/Benoit Tessier (FRANCE - Tags: SPORT TENNIS) Maria Sharapova viert haar zege in de kwartfinale tegen Kaia Kanepi op Roland Garros. Foto / Benoit Tessier

De Russische Maria Sharapova gaat door naar de halve finales van Roland Garros. Zij versloeg vanmiddag de uit Estland afkomstige Kaia Kanepi in twee sets (6-2,6-3). Ook de Tsjechische Kvitova ging door naar de laatste vier.

Kanepi was in de vorige ronde verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Nederlandse Arantxa Rus. Sharapova speelt in de halve eindstrijd tegen Petra Kvitova (4) of Yaroslava Shvedova.

Sharopova had in de eerste set geen kind aan Kanepi die slechts één keer haar eigen service wist te behouden. In de tweede set zag het er aanvankelijk beter uit voor de Estse nummer 23 van de plaatsingslijst. Ze nam een 2-0 voorsprong, liep zelfs bijna uit naar 3-0, maar gaf een 40-15 voorsprong uit handen. Sharopova pakte de game en mocht wat later bij 5-2 serveren voor de wedstrijd.

Met de uitschakeling in zicht rechtte Kanepi nog een keer haar rug, schrijft persbureau Novum, maar in de volgende game kostte een nieuwe break haar alsnog de wedstrijd. Voor de als tweede geplaatste Sharapova is het haar derde halve finale in Parijs. De voorgaande twee keer bleek dat ook het eindstation.

Kvitova te sterk voor Shvedova

De kampioene van Wimbledon, de Tsjechische Petra Kvitova, bereikte later vanmiddag ook de halve eindstrijd. Ze had wel drie sets nodig om qualifier Yaroslava Shvedova te verslaan: 3-6, 6-2, 6-4. Het is voor het eerst dat Kvitova de halve finales in Parijs heeft bereikt.

De halve finale tussen Sharapova en Kvitova wordt morgen gespeeld. Dan staat ook de andere halve tussen de Australische Samantha Stosur en de Italiaanse Sara Errani op het programma.

    • Hans Klis