Obama belt met Merkel en Monti over wens voor ‘veerkrachtig’ Europa

Obama heeft vandaag telefonisch met zowel Merkel als Monti gesproken over de economische situatie in Europa. Hij zou met beiden afzonderlijk overeengekomen zijn dat de eurozone meer veerkracht moet krijgen en dat economische groei noodzakelijk is.

Dat schrijft persbureau Reuters op basis van een verklaring van het Witte Huis. Obama drukte de Duitse bondskanselier en de Italiaanse premier op het hart dat er meer moet gebeuren om de economie in Europa sterker te maken. De leiders spraken af “nauw contact” te onderhouden de komende tijd, in de aanloop naar de G20-top in Mexico later deze maand.

Gisteravond had Obama de Britse premier Cameron aan de lijn. Met hem sprak hij over een plan om de eurozone weer stabiel te krijgen. EU-president Van Rompuy kondigde deze week zo’n ‘masterplan’ aan.

    • Peter Zantingh