Nadal bereikt halve finale, Murray uitgeschakeld door Ferrer

Nadal tijdens een van de pauzes van de kwartfinale tussen hem en Nicolas Almagro. In drie sets sloeg hij zijn landgenoot naar huis.
Nadal tijdens een van de pauzes van de kwartfinale tussen hem en Nicolas Almagro. In drie sets sloeg hij zijn landgenoot naar huis. Foto AP / Bernat Armangue

Nadal heeft de halve finale van Roland Garros bereikt. Hij was vandaag in drie sets te sterk voor zijn landgenoot Nicolas Almagro, die als dertiende geplaatst was in Parijs. Het werd 7-6 (7-4), 6-2, 6-3. Andy Murray werd na vier sets uitgeschakeld door David Ferrer.

Almagro kon Nadal aardig bijbenen, maar liet het op de beslissende momenten afweten. Beide spelers kregen vier breakpoints. Nadal benutte er twee, Almagro wist geen enkele kans in een break om te zetten.

De eerste break van de wedstrijd kwam aan het begin van de tweede set. Nadal had toen de eerste set al op zak. In de tiebreak zag hij Almagro weliswaar terugkomen van 1-5 naar 4-5, maar de volgende drie punten waren voor de voormalig nummer één van de wereld. In de derde set plaatste Nadal op 4-3 de beslissende break, waarna hij de wedstrijd een game later met een ace uitserveerde. Nadal won daarmee ook deze wedstrijd, net als zijn andere dit toernooi, zonder een set af te staan.

Murray naar huis na viersetter tegen Ferrer

David Ferrer heeft vandaag voor het eerst de halve finale van Roland Garros bereikt. De als zesde geplaatste Spanjaard was in vier sets te sterk voor Andy Murray, de nummer vier van de wereld: 6-4, 6-7 (3), 6-3, 6-2. Ferrer staat aanstaande vrijdag tegenover Nadal.

Murray had zoals zo vaak ook in de kwartfinale last van een koude start. Ferrer profiteerde door een break voorsprong te nemen, maar gaf die weer uit handen en liet zijn Schotse opponent op 4-4 terugkomen. De Andalusiër sloeg echter meteen nogmaals toe en won de set.

De tweede set moest in een tiebreak worden beslist en daarin knokte Murray zich terug in de wedstrijd. Aan het begin van het derde bedrijf werd de wedstrijd vanwege een regenbui onderbroken. Na een uurtje kwam Ferrer beter uit de startblokken, maar gaf opnieuw een break voorsprong uit handen. De Spanjaard sleepte net als in het eerste bedrijf echter alsnog de setwinst uit het vuur.

In de vierde set liep Ferrer vlot uit naar een 3-1 voorsprong. Deze keer gaf de Spanjaard de leiding niet meer uit handen en op 5-2 boekte hij zelfs nog een zwaarbevochten tweede break.

Ook nog in de strijd: Djokovic en Federer

Djokovic en Federer staan in de andere halve finale; zij wonnen gisteren allebei moeizaam hun kwartfinale.

Bij de vrouwen plaatsen Sharapova en Kvitova zich vandaag voor de halve finales. Zij sluiten zich aan bij Stosur en Errani.

    • Peter Zantingh