Kortkolom sport

Geen huldiging Oranje bij tweede plaats op EK

Rotterdam. Het Nederlands elftal wordt niet gehuldigd bij een tweede plaats op het EK voetbal. Dat heeft burgemeester Eberhard van der Laan vandaag bevestigd, meldt de NOS. Twee jaar geleden werd Oranje nog wel gehuldigd in Amsterdam na een tweede plaats op het WK, maar volgens Van der Laan is die prestatie specialer dan een tweede plaats op het EK. Als Oranje de titel wint, volgt er wel een huldiging. Die vindt dan plaats op maandag 2 juli, een dag na de finale in Kiev. (NRC)

Nederland blijft vierde FIFA-wereldranglijst

Zürich. Het Nederlands elftal handhaaft zich kort voor het EK op de vierde plaats op de wereldranglijst. De tegenstanders van Oranje in Polen en Oekraïne staan ook in de top tien. Duitsland leverde een plaatsje in en staat nu derde. Denemarken steeg naar de negende positie, Portugal bezet de tiende plaats. Regerend Europees en wereldkampioen Spanje blijft de FIFA-lijst aanvoeren, voor Uruguay. (Novum)

Sloveen Skomina fluit Oranje-Denemarken

Rotterdam. De Sloveense scheidsrechter Damir Skomina fluit zaterdag het eerste duel van Oranje op het EK tegen Denemarken. Hij wordt bijgestaan door zijn landgenoten Primoz Arhar en Matej Zunic. De 35-jarige Skomina floot eerder dit seizoen het Europa-League duel tussen Manchester United en Ajax. (Novum)

Frankrijk en Zweden winnen EK-oefenduels

Le Mans. Frankrijk heeft ook de derde oefenwedstrijd op weg naar het EK voetbal gewonnen. Les Bleus waren in Les Mans met 4-0 te sterk voor Estland. Frankrijk, al 21 duels ongeslagen, begint het EK maandag in Donetsk tegen Engeland. Zweden won met 2-1 van Servië. Oekraïne verloor met 2-0 van Turkije. (Novum)

Jong Oranje na zege op Bulgarije dichterbij EK

Maastricht. Jong Oranje is een stap dichterbij plaatsing voor het EK in 2013. De voetbalploeg van bondscoach Cor Pot won gisteren in Maastricht met 5-0 van Jong Bulgarije en is bijna zeker van een plaats in de play-offs waarin een ticket voor het EK in Israël te verdienen valt. Een gelijkspel thuis tegen Jong Oostenrijk is dit najaar voldoende om de play-offs te bereiken. (Novum)

Lex Immers (ADO) voor 4 jaar naar Feyenoord

Den Haag. Lex Immers heeft gisteren een vierjarig contract getekend bij Feyenoord. De 25-jarige voetballer speelde de afgelopen vijf seizoenen voor ADO Den Haag. Hij is na Vormer, Goossens, Janmaat en Te Vrede de vijfde aanwinst van Feyenoord. Door de komst van Immers is er geen financiële ruimte meer voor PSV-huurling Otman Bakal. (NRC)

Boston bijna in finale na NBA-zege op Miami

Miami. De basketballers van de Boston Celtics zijn nog een zege verwijderd van de NBA-finale. De ploeg won vannacht het vijfde onderlinge duel bij Miami Heat. Boston leidt nu met 3-2 en heeft nog een zege nodig voor een finaleplaats. Het zesde en mogelijk beslissende duel is morgen in Boston. (Novum)

Spanjaard Moreno wint etappe in de Dauphiné

Nice. De Spaanse wielrenner Daniel Moreno heeft gisteren de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné gewonnen. De Brit Bradley Wiggins behoudt de leiderstrui. (Novum)