Kijktips

Film

Rendition (Gavin Hood, 2007, VS).

In Amerika neergesabelde thriller laat niet onberoerd. De Egyptisch-Amerikaanse man van Reese Witherspoon verdwijnt spoorloos. De CIA heeft hem opgepakt en naar een bevriende natie in het Midden-Oosten laten verdwijnen waar ze het niet zo nauw nemen met de rechten van terreurverdachten. Witherspoon stuit in Washington op politiek opportunisme en de oorlogslogica van neoconservatieve terreurbestrijder Meryl Streep. RTL 8, 20.30-22.50u.

$9.99 (Tatia Rosenthal, 2008, AUS/ISR).

Stopmotion-animatiefilm waarin werkloze Australiër Dave op een boek stuit dat, voor nog geen 10 dollar, belooft de zin van het leven te onthullen. Ook de overige bewoners in Daves flatgebouw zijn benieuwd naar wat ze met hun levens aan moeten. Engels gesproken, Duits ondertiteld. Arte, 23.05-00.20u.

Informatief

Alpe d’HuZes.

Reportage over de voorbereidingen van de inzamelingsactie op de Alpe d’Huez. Morgen willen 8.000 fietsers elk zes maal op de fiets naar de top rijden om zo geld voor kankerbestrijding te verdienen. Ned.1, 19.25-20.00u.

ZDFzoom: Hopfen und Malz verloren.

Er dreigt onheil voor het Duitse biertje: de bierconsumptie daalt en bij de voorlaatste World Beer Cup verloren de Duitsers zelfs in de categorieën waarin het land traditioneel uitblinkt. In deze reportage wordt gesproken met brouwers, bierdrinkers en -proevers over Duits bier en over de resultaten bij de World Beer Cup van vorige maand in Boulder. ZDF, 22.45-23.15u.

Radio

Holland Festival: Requiem.

Rechtstreekse uitzending vanuit De Duif in Amsterdam. Micha Hamels Requiem is een kruising tussen concert, ritueel en theater en is speciaal gemaakt voor dit monumentale kerkgebouw. Radio 4, 20.02-23.00u.