ik@nrc.nl

Op de route naar de crèche passeren we een souterrain waar regelmatig een poes achter het raam ligt te soezen. Mijn oudste twee dochters van 2 en 4 jaar oud lopen op een drafje naar het raam om te zien of de poes er weer ligt vandaag. Hij ligt er en ze kloppen op het raam. Ik roep ze toe alleen te zwaaien, maar nog voor ik uitgesproken ben, vliegt de voordeur van het huis open en stapt er een zeer boze man naar buiten die op luide toon tegen mijn meisjes uitvalt dat er NIET op het raam geklopt mag worden. Ze duiken ineen en ik meld – verbouwereerd door dit verbale geweld – de man dat ze het niet meer zullen doen. De deur klapt dicht in mijn gezicht. Dan zie ik de sticker op de voordeur: Vergeet vandaag niet te lachen.

Ook een ikje maken? Stuur maximaal 120 woorden naar ik@nrc.nl

    • Maxime Kummeling