Homotherapie niet meer vergoed

Zorgverzekeraars hoeven de omstreden homotherapie van de christelijke instelling Different niet meer te vergoeden. Dat heeft demissionair minister Schippers (Volksgezondheid, VVD) gisteren in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg hebben mensen die zich om religieuze redenen door Different laten behandelen vanwege hun seksuele geaardheid geen psychische stoornis. De inspectie vindt dat deze mensen pastorale hulp moeten krijgen. Daar is geen sprake van een psychiatrische diagnose of behandeling. Different heeft laten weten naar de Commissie Gelijke Behandeling te stappen. Directeur Henk van Rhee van Tot Heil des Volks, waar Different onder valt, zei dat mensen niet mogen worden uitgesloten van geestelijke zorg vanwege hun geloofsovertuiging. Novum