De trailer: Hyde Park on Hudson

Je ziet ze decennia niet, dan zijn ze opeens overal. The King’s Speech stofte stotterkoning George VI af, en zijn kordate echtgenote Elizabeth. In Madonna’s W.E. draafde het koppel op als stijve harken, nu mogen ze anno 1939 op bezoek bij president Franklin Delano Roosevelt, gespeeld door Bill Murray. Hyde Park on Hudson is gezien de trailer een ontspannen historische zedenschets. FDR als kreupele levensgenieter die het ongemakkelijke Britse vorstenpaar los masseert met bon mots, hotdogs en wilde autoritjes terwijl hij zelf een affaire heeft met verre nicht Margaret Stuckley. De film bevat ongetwijfeld, net als The King’s Speech, overdreven historische claims over het belang van het getoonde, maar leuk lijkt ie wel. Hij gaat uit in het Oscarseizoen, januari 2013, dus men verwacht er iets van. (CvZ)