De droom is beter

Het is nog twee dagen leuk. Want zolang er geen bal is getrapt, is de thuissupporter oppermachtig. Hij verdeelt en heerst – bij het invullen van zijn voetbalpool.

Dus (ha!) gaat er een streep door de 2-2 bij Frankrijk-Engeland. Het wordt 2-3 (frommelgoal van de jonge invaller Oxlade-Chamberlain in de 87ste minuut). Het schema kantelt: geen Nederland-Frankrijk in de halve finale, maar Nederland-Engeland. En we verliezen nooit van Engeland! Je voelt je alsof je voor de WK-finale de rechter grote teen van Iker Casillas hebt afgezaagd en in een pan paella hebt geworpen.

Vrijdag is het allemaal voorbij. Dan eindigt de fictie en neemt het reëel bestaande voetbal de macht over. Dan staar je almaar angstiger naar een bloedeloos Polen-Griekenland, denkend: het zal toch niet zo zijn dat er op dit hele Europees kampioenschap geen enkel doelpunt wordt gemaakt? Ik heb trouwens 4-4 ingevuld. Misschien helpt het.

Redacteur Arjen Fortuin houdt van boeken en van voetbal. Tot de EK-finale schrijft hij hier als thuissupporter.

    • Arjen Fortuin