Menselijk drama rond chemische elementen

Bob ziet er uitgeteerd uit en is altijd buiten adem. Hij is verbonden met een assortiment slangetjes; naar de wc gaan is voor hem een expeditie en zijn laatste wandeling is jaren geleden. Toch lukt het hem om opgewekt en met humor iets over zichzelf te vertellen in Oxygen - The Old Man and his Bed, een van de voorbeeldfilms van het project 94 Elements.

Dit moet een serie worden waarin iedere film gewijd is aan een van de chemische elementen, waterstof tot en met plutonium, het zwaarste natuurlijke element. De vier eerste films zijn stuk voor stuk aangrijpend - we zien menselijk drama, waarbij het element du jour slechts op de achtergrond aanwezig is. Er zijn nu vier afleveringen gemaakt; er wordt gecollecteerd om geld voor de overige 90.

    • Herbert Blankesteijn