Weinig verrassingen bij de mannen op Roland Garros

Tennisser Rafael Nadal had maar één uur en drie kwartier nodig om de Juan Monaco te verslaan.

Rotterdam. Drie Spanjaarden hebben gisteren in Parijs de kwartfinales van Roland Garros bereikt, en alle drie zonder veel moeite. Rafael Nadal, als tweede geplaatst maar favoriet voor de titel, imponeerde in de vierde ronde tegen de Argentijn Juan Monaco en stond slechts twee games af tegen de nummer dertien van de plaatsingslijst. De zesvoudig winnaar treft in de kwartfinales zijn landgenoot Nicolas Almagro (12), die Janko Tipsarevic (8) in drie sets opzij zette. En ook David Ferrer (6) voegde zich bij de laatste acht. De Spanjaard, die nog geen set verloor in Parijs, versloeg eenvoudig Marcel Granollers (20). Hij speelt zijn volgende partij tegen Andy Murray (4), die Richard Gasquet (17) uitschakelde.

Nadal en Monaco trainen vaak samen en de ontmoeting op Court Suzanne Lenglen had ook wel iets weg van een veredelde trainingssessie. Nadal was simpelweg veel te sterk en na slechts een uur en drie kwartier was de partij beslist. Het is de derde keer dat Nadal en Almagro elkaar treffen in de kwartfinales van Roland Garros. De vorige twee keer was Nadal in drie sets te sterk.

De Fransman Jo-Wilfried Tsonga heeft voor het eerst in zijn carrière de kwartfinales van Roland Garros bereikt. De Fransman (5) begon gisteren in de vierde ronde tegen Stanislas Wawrinka (18) met een 4-2 voorsprong aan de vijfde set, nadat de partij zondag wegens invallende duisternis was gestaakt. De Fransman leverde weliswaar direct twee games op rij in, maar sloeg vervolgens op de service van Wawrinka alsnog toe. Novum