Weer

Na een paar natte en kille dagen was het vandaag een stuk aangenamer met 14 tot 17 graden, al is dat nog altijd te fris voor juni. Ook in de nacht was het koud: in het oosten zakte het kwik zelfs even onder het vriespunt.

De weersverbetering van vandaag was te danken aan een hogedrukgebied dat over het land schoof. Het ligt inmiddels boven Duitsland, waardoor de weg vrij is gekomen voor een storing die ons vanavond bewolking oplevert vanuit het westen en tegen middernacht de eerste regen, in Zeeland.

Komende nacht trekt de regen van zuidwest naar noordoost over het land. In het noorden van Friesland en Groningen blijft het tot de ochtend droog. Het wordt niet veel kouder dan 8 tot 12 graden, bij een aantrekkende zuidwestenwind.

Morgenochtend is het regenachtig maar vanuit het zuidwesten wordt het droger met enkele opklaringen. Wel vallen er ook ’s middags nog buien, lokaal met onweer. Met 15 tot lokaal 19 graden is het iets warmer. Er waait een stevige zuidwestenwind, kracht 4 tot 6.

Donderdag en vrijdag vallen enkele buien en is het rond 20 graden. In het weekeinde houdt de wisselvalligheid aan, bij iets lagere temperaturen.