Sander V. krijgt ook in hoger beroep achttien jaar voor moord Milly Boele

De herdenkingsbijeenkomst voor Milly Boele op 24 maart 2010.
De herdenkingsbijeenkomst voor Milly Boele op 24 maart 2010. Foto Hollandse Hoogte / Marcel van den Bergh

Sander V. moet achttien jaar de cel in voor de moord op Milly Boele. Ook krijgt hij tbs-behandeling. Dat was vandaag de uitspraak van het gerechtshof in Den Haag, nadat zowel het OM als de dader hoger beroep hadden aangetekend. Het hof acht moord en verkrachting bewezen.

In maart 2010 gijzelde Sander V., buurman van Milly en voormalig surveillant bij de Politie Rotterdam-Rijnmond, het meisje en randde hij haar aan. Daarna wurgde hij haar met zijn riem en werd ze in zijn tuin begraven.

OM: in beroep, want hij heeft haar ook verkracht

Volgens het OM in Den Haag zou V. het meisje ook verkracht hebben, maar dat achtte de rechtbank in Dordrecht destijds niet bewezen. Er waren weliswaar spermasporen bij Boeles mond gevonden, maar dat was volgens de rechter geen bewijs dat V. haar dwong hem oraal te bevredigen.

Mede daarom werd hij in eerste instantie veroordeeld tot achttien jaar cel en tbs, zeven jaar minder dan de 25 jaar en tbs die het OM eiste. Het OM was ervan overtuigd dat de verkrachting wel bewezen kon worden en ging in hoger beroep. Ook daarin werd 25 jaar geëist.

Het hof acht de verkrachting ook bewezen, zo bleek vandaag. In haar mond en op haar spijkerbroek werden spermacellen aangetroffen. Een andere verklaring dan dat ze gedwongen is tot orale seks, is er daarom niet.

Saskia Belleman, rechtbankverslaggever van De Telegraaf:

Twitter avatar SaskiaBelleman Saskia Belleman Hof vindt moord, vrijheidsberoving, verkrachting en het begraven van het lijk van #Milly door Sander V. bewezen.

Over waarom de straf desondanks op achttien jaar blijft staan:

Twitter avatar SaskiaBelleman Saskia Belleman Hof laat meewegen dat V. verminderd toerekeningsvatbaar is, en detentie voor hem zwaarder zal zijn. #Milly

Sander V.: in beroep, want het gebeurde in een opwelling

Ook V. tekende beroep aan tegen de celstraf van achttien jaar: hij heeft altijd gezegd dat hij het doden van Milly niet gepland had en er dus geen sprake kan zijn van moord. Het hof verwierp die verklaring vandaag; V. had volgens het vonnis genoeg ruimte om zich te beraden. Hij zou het meisje hebben meegenomen naar de badkamer en daar vier joints hebben gedraaid. Ondertussen had hij volgens het hof voldoende tijd om tot inkeer te komen.