Mens& ging ‘De vloer op’

Bedenk een spannende scène voor het HUMAN-tv-programma ‘De vloer op’, waarin de beste acteurs van Nederland hun improvisatietalent tonen. Die oproep deden we vorige maand in katern Mens&. Circa 330 inzendingen van lezers kwamen binnen bij omroep HUMAN. Circa 80 van hen waren dinsdag 5 juni in debatcentrum Spui 25 in Amsterdam, voor een Masterclass

Bedenk een spannende scène voor het HUMAN-tv-programma ‘De vloer op’, waarin de beste acteurs van Nederland hun improvisatietalent tonen. Die oproep deden we vorige maand in katern Mens&. Circa 330 inzendingen van lezers kwamen binnen bij omroep HUMAN. Circa 80 van hen waren dinsdag 5 juni in debatcentrum Spui 25 in Amsterdam, voor een Masterclass van presentator/regisseur Peter de Baan.

Via een reeks voorbeeldscènes en antwoorden op vragen uit de zaal schetste Peter de Baan een beeld van ‘de ideale opdracht’ voor een improvisatie. De aanwezigen werden uitgenodigd hun ingestuurde opdracht nog eens te bekijken en aan te scherpen op basis van de ‘tips en tricks’ die ze van Peter de Baan hadden gekregen.

In januari volgen de opnamen voor het nieuwe seizoen van ‘De vloer op’. HUMAN wil de deelnemers aan de ‘opdrachtenwedstrijd’ als ‘correspondenten’ betrekken bij het maken van de opdrachten voor de nieuwe reeks.  Wie op de hoogte wil blijven van de verdere ontwikkeling kan zich abonneren op de Nieuwsbrief via www.human.nl/devloerop.

    • Gijsbert van Es