Le Pen is woedend: Madonna vergelijkt haar in nieuwe show met Hitler

Niet voor de poes, is de vergelijking die Madonna maakt met Marine Le Pen in haar nieuwste show. De leider van het Front National wordt op een gigantisch scherm afgebeeld met een hakenkruis op haar voorhoofd, in een reeks afbeeldingen waar ook Adolf Hitler in voorkomt.

Op een groot scherm is het hoofd van Madonna te zien, die het nummer Nobody knows me zingt. Haar hoofd verandert tijdens het nummer in verschillende figuren, waaronder Sarah Palin en de paus, en uiteindelijk dus in Marine Le Pen, die weer transformeert tot Hitler. Bekijk de controversiële scène hier:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=j3telXL2gZU#!

Le Pen speelt het op Madonna’s leeftijd

Le Pen reageerde woedend op de oneervolle vermelding van haar persoon in de show. Ze haalde fel uit naar de tien jaar oudere Madonna:

“Ze is een oude zangeres die niet meer weet wat ze moet doen om ervoor te zorgen dat mensen over haar praten. Als ze dat in Frankrijk doet, slepen we haar voor de rechter.”

Er zullen twee concerten van de MDNA-tour in Frankrijk plaatsvinden: op 14 juli en op 21 augustus. Het zou niet de eerste keer zijn dat Madonna de inhoud van een concert moet wijzigen omdat het te controversieel is. In 2008 verwijderde ze aan het einde van de presidentsverkiezingen een video waarin de republikeinse presidentskandidaat John McCain voorkwam naast Robert Mugabe en Adolf Hitler. Obama werd juist getoond in een reeks met John Lennon en Ghandi.

Madonna pakte ook vader Le Pen

Aan de andere kant trekt Madonna zich weinig aan van gekwetste gevoelens - de zangeres houdt wel van een beetje controversiële politieke betrokkenheid. Ook de vader van Marine Le Pen is al eens onderwerp geweest in de show van Madonna. Tijdens haar Confessions-tour in 2006 liet ze tijdens een remix van het nummer Sorry Jean-Marie Le Pen zien samen met verschillende politieke leiders zoals Saddam Hussein en Moammar Gaddafi.

    • Mirjam Remie