Kortkolom sport

KNVB: doorberekenen politiekosten verkeerd

Rotterdam. De KNVB is het oneens met het plan in het Lenteakkoord om de kosten voor de politie-inzet door te berekenen aan de voetbalclubs. Het gaat om 30 miljoen euro. Volgens bondsdirecteur Bert van Oostveen hebben de clubs het supportersgeweld in en rond de stadions ingedamd. Hij spreekt tegenover de NOS van „symboolpolitiek”. De clubs hadden vorig seizoen een totale schuld van 52 miljoen. Als er 30 miljoen bovenop komt, is dat de doodsteek voor het profvoetbal, vreest Van Oostveen. Hij wil de politieke partijen ervan overtuigen dat ze de doorberekening van de politie-inzet buiten het verkiezingsprogramma moeten houden. (NRC)

PSV met FC Eindhoven in vrouwencompetitie

Eindhoven. PSV en stadgenoot FC Eindhoven hebben zich samen ingeschreven voor deelname aan de BeNe League. Coach van FCE/PSV wordt Hesterine de Reus, sinds 1994 werkzaam bij de KNVB. De BeNe League is een nieuwe competitie voor teams uit Nederland en België. Ajax doet ook met een vrouwenteam mee. (NRC)

Voetballer Maduro van Valencia nu naar Sevilla

Sevilla. Hedwiges Maduro verruilt in Spanje Valencia voor Sevilla. De achttienvoudig international zat in de EK-voorselectie, maar viel af. Oud-Ajacied Maduro speelde door blessures dit seizoen zeven competitieduels en was transfervrij. (Novum)

Ritzege Tourwinnaar Evans in de Dauphiné

Saint-Vallier. Wielrenner Cadel Evans heeft gisteren de eerste etappe in het Critérium du Dauphiné gewonnen. De Brit Bradley Wiggins is klassementsleider. Andy Schleck verspeelde drie minuten in de slotklim en heeft nog geen Tourvorm. (NRC)

Viktor Elm herenigd met zijn broer bij AZ

Rotterdam. Viktor Elm voetbalt volgend seizoen bij AZ. Dat meldt Voetbal International. Elm komt transfervrij over van SC Heerenveen. Bij AZ wordt hij herenigd met zijn broer Rasmus. (NRC)

Mathijsen traint weer mee na spierblessure

Krakau. Joris Mathijsen heeft vanmorgen de training hervat bij Oranje. De verdediger raakte vorige week geblesseerd aan zijn hamstring. Hij lijkt op tijd fit voor het eerste EK-duel tegen de Denen van zaterdag. (NRC)