Kijktips

None

Film

Charlie Wilson’s war (Mike Nichols, 2007, VS/D).

Tom Hanks, Julia Roberts en Philip Seymour Hoffman in de verfilming van gelijknamig boek over het Amerikaanse congreslid dat ervoor zorgde dat in de jaren tachtig de vrijheidsstrijders in Afghanistan in het geheim miljarden dollars toegeschoven kregen om hen te helpen de Russen te verslaan. RTL8, 20.30-22.30u.

The Prestige (Christopher Nolan, 2006, VS/GB).

De regisseur van Batman Begins (en Following en Memento) maakte een misschien wel té briljant mysterie rond twee rivaliserende illusionisten (Christian Bale en Hugh Jackman) in het Londen van de late 19de eeuw. Nolan heeft zijn verhaal opgebouwd in cirkels die hij over elkaar legt, zodat je nooit kunt zien waar de ene ophoudt en de andere begint. Ook met Michael Caine, David Bowie en Scarlett Johansson. BBC 2, 23.30-01.25u.

Informatief

Fietsen naar de top.

Laatste aflevering uit serie waarin een groep fietsers uit Prinsenbeek zich onder leiding van Leontien van Moorsel voorbereidt op de actie Alpe d’HuZes die morgen wordt gehouden. Ned.1, 19.25-20.00u.

Fußballwetten.

Documentaire over de groeiende invloed van gokbedrijven op voetbaluitslagen. Vorig jaar werd bij het gokken op in Europa gespeelde voetbalwedstrijden naar schatting 120 miljard euro omgezet. Over wereldwijde, maffiose goksyndicaten die in ten minste Duitsland, Turkije en Italië wedstrijden manipuleren om hun winsten te verhogen en geld wit te wassen, en over de vraag of voetballiefhebbers nog veel reden hebben om in uitslagen te geloven. Arte, 21.45-22.40u.

Livland.

Poëtische documentaire van Volker Koepp over mensen en landschappen aan de Oostzeekust van Estland en Letland. ARD, 22.45-00.15u.