Ik vind de manier waarop dit werkt zeer sympathiek

Oudorp 1-6-2012 Alpe DuZes deelnemer Maikel Venneker Foto NRC H'Blad Maurice Boyer

Maikel Venneker (35), teamcaptain uit Alkmaar

Maikel: „Er zijn veel manieren om geld in te zamelen voor een goed doel, maar ik vind de manier waarop de organisatie van Alpe d’HuZes werkt zeer sympathiek. Zij garanderen dat het geld in zijn geheel ten goede komt aan kankeronderzoek. Er zit dus geen directeur die 2 ton per jaar moet verdienen. Alles wordt gedaan door vrijwilligers.

„We doen mee met twee teams van in totaal vijftien mensen. We hebben in Alkmaar allerlei activiteiten georganiseerd om sponsorgeld op te halen: van huiskamerrestaurants tot een grote benefietavond met veiling. Op die manier lukte het ook om in deze moeilijke economische tijden geld op te halen. De teller staat op ruim 60.000 euro.

„In mijn directe omgeving zijn mensen aan kanker overleden. Daarom wil ik mijn bijdrage leveren aan de strijd tegen die ziekte. Een zwager van een van mijn teamgenoten is terminaal kankerpatiënt. De artsen hebben hem opgegeven. Hij heeft zich tot doel gesteld om in ieder geval in leven te blijven tot wij de tocht hebben gereden. Hij is te ziek om naar Frankrijk te kunnen reizen, maar hoopt het thuis nog mee te kunnen maken. Zoveel wilskracht inspireert. Dan weet je waarvoor je het doet.”

    • Bart Funnekotter
    • Maurice Boyer