Ik haal er alles uit wat in me zit, als eerbetoon

Lars Aarts (38) en Peter Weulink (39), buurmannen uit Zwolle

Lars: „De eerste keer dat ik de Alpe d’Huez oprijd, doe ik het voor mijn opa. Die is gestorven aan kanker. Ik heb een lijstje van mensen in mijn hoofd aan wie ik de verschillende beklimmingen wil opdragen. Ik wil minimaal drie keer omhoog, maar het lijstje is zes namen lang. Dus meer is mogelijk.”

Peter: „Afgelopen twee jaar was ik mee als fysiotherapeut van een team van kankerpatiënten. Dat was een zeer indrukwekkende belevenis. Dit jaar wilde ik nog meer doen. Daarom hebben we ons met een vriendengroep ingeschreven.”

Lars: „Bij ons in de familie overlijden de mannen over het algemeen aan kanker. Mijn vader heeft nu dezelfde leeftijd als zijn vader en zijn broer toen zij indertijd aan de ziekte overleden. En we zijn met het bestrijden van de ziekte nog niet veel verder dan twintig jaar geleden, heb ik het idee.”

Peter: „Ik wil de berg zeker vier keer beklimmen. Mijn vader heeft kanker. Dat motiveert me. Ik wil niet opgeven, want dat kunnen de mensen die deze ziekte hebben ook niet. Zij moeten doorgaan tot het bittere einde. Als eerbetoon aan hen wil ik er alles uithalen wat ik in me heb.”