Hof: 18 jaar en tbs voor moord en verkrachting Milly Boele (12)

In hoger beroep is Sander V. uit Dordrecht vanmorgen opnieuw veroordeeld tot achttien jaar gevangenisstraf en tbs voor de moord op Milly Boele, vrijheidsberoving en het zoekmaken van haar lichaam. Maar anders dan de rechtbank acht het hof ook bewezen dat Sander V. het meisje heeft verkracht, door haar te dwingen tot orale seks.

Het OM had 25 jaar en tbs geëist, net als bij de eerste behandeling van de zaak. Het gerechtshof legt Sander V. minder straf op dan geëist omdat hij verminderd toerekeningsvatbaar was toen hij zijn buurmeisje vermoordde. Daarbij weegt het hof mee dat gedragsdeskundigen verwachten dat de tbs-behandeling bij hem langer dan gemiddeld zal duren.

De 12-jarige Milly Boele verdween in maart 2010, kort nadat ze was thuisgekomen uit school. Zes dagen later werd haar lichaam gevonden in de tuin van haar overbuurman, agent Sander V. Hij bekende haar te hebben gewurgd met zijn broekriem na haar borsten te hebben betast.

In november 2010 werd Sander V. door de rechtbank in Dordrecht al veroordeeld tot 18 jaar celstraf en tbs wegens vrijheidsberoving, ontucht, moord en het zoekmaken van een lichaam. Hij ging in beroep omdat hij vond dat hij voor doodslag veroordeeld zou moeten worden, niet voor moord. Hij heeft steeds gezegd het meisje in een opwelling te hebben omgebracht. Volgens het hof had V. voldoende tijd om zich te bezinnen, bijvoorbeeld toen hij in haar bijzijn vier joints rolde in de badkamer.

Het OM had ook beroep aangetekend omdat de Dordtse rechtbank verkrachting niet bewezen achtte. Volgens het OM was daar wel sprake van omdat in de mond van het meisje vloeistof uit sperma (geen zaadcellen) van V. was gevonden. Volgens de toenmalige advocaten van V. kon het spermavocht ook op andere manieren in haar mond terecht zijn gekomen, bijvoorbeeld omdat V. zich in haar bijzijn had afgetrokken en haar dode lichaam daarna had versleept.

V. moet ook een schadevergoeding van bijna 18.000 euro betalen aan de ouders van het meisje. Hij is momenteel opgesloten in het penitentiair psychiatrisch centrum in Vught, waar ook kindermisbruiker Robert M. verblijft.