Het voelt beter als ik de longen uit mijn lijf fiets

Piet (53) en Lukas Sprengers (14), vader en zoon uit Culemborg

Piet: „De moeder van mijn vrouw is jong overleden aan alvleesklierkanker. Zo jong dat ik haar nooit gekend heb. Dat vind ik heel jammer. Dit jaar is mijn vrouw even oud als haar moeder was toen ze overleed. Daarom wilden we met het hele gezin de Alpe d’HuZes doen, als een eerbetoon aan mijn schoonmoeder. Helaas is mijn vrouw geblesseerd geraakt. Zij gaat nu mee als vrijwilliger, net als mijn dochter.”

Lukas: „Kanker is een verschrikkelijke ziekte. Ik wil daarom graag meedoen aan de tocht. Natuurlijk kan je ook gewoon geld geven , maar voor mij voelt het beter als ik mijn longen uit mijn lijf moet fietsen om geld op te halen dan dat ik het met een muisklik overmaak. Op school heb ik veel leraren en leerlingen overgehaald om me te sponseren. Ik kreeg ook makkelijk vrij om mee te doen aan de Alpe d’HuZes. Ik wil de berg sowieso twee keer op, misschien drie keer.”

Piet: „Mijn doel is drie keer omhoog. Ik vind het goed op deze manier bij de ziekte stil te staan. Dit wordt een intense belevenis die we nooit meer zullen vergeten.”