Opinie

    • Ernest van der Kwast

Espresso met koningin Elizabeth II

Het zestigjarige regeringsjubileum van de Britse koningin Elizabeth II werd maandagavond afgesloten met een groot popconcert in de voortuin van Buckingham Palace in Londen. ‘Het had van mij niet gehoeven,’ zegt Elizabeth II.

Foto AFP / Miguel Medina

Misselijk

Het zestigjarige regeringsjubileum van de Britse koningin Elizabeth II werd maandagavond afgesloten met een groot popconcert in de voortuin van Buckingham Palace in Londen. ‘Het had van mij niet gehoeven,’ zegt Elizabeth II. ‘Robbie Williams, Tom Jones, Kylie Minogue, Madness, Jessie J., JLS.’ De Britse koningin neemt een slokje espresso. ‘Ik houd niet van popmuziek,’ zegt ze. ‘Maar ik houd ook niet van klassieke muziek, jazz, metal of R&B. Ik houd helemaal niet van muziek.’ Klopt het dat haar man Elton John verschrikkelijk vindt? De Britse koningin knikt. ‘Hij heeft een blaasontsteking voorgewend zodat hij niet naar Elton John hoefde te luisteren,’ zegt ze. ‘Ik vind dat niet respectvol, je kunt ook gewoon je gehoorapparaat uitzetten.’ Is er een muzikant die zij niet kan verdragen. ‘Celine Dion!’ zegt Elizabeth II meteen. ‘Zelf heeft ze gezegd dat ze misselijk wordt van de Titanic-hit My heart will go on.’ De Britse koningin neemt nog een slokje espresso. ‘Als ik dat liedje hoor, dan krijg ik zulke maagkrampen dat het lijkt alsof ik mijn maandstonden weer heb.’ Waarom heeft ze Kylie Minogue toestemming gegeven om met haar legendarische achterkant te schudden? Elizabeth II denkt even na en zegt dan: ‘Voor de muziek hoef je haar niet uit te nodigen.’

    • Ernest van der Kwast