Bezeten zang

pop

Wooden Constructions. People Now People.

Optreden: 12/6 Melkweg, Amsterdam. ***

Live-optredens van Wooden Constructions zijn een sensatie. De maniakale bewegingen van zanger Gover Meit onderstrepen de schots- en scheve rockmuziek, die wordt aangedreven door stabiele bas- en drumspatronen. De Amsterdamse band sleutelde een paar jaar aan de opnamen van de debuut-cd. Op de cd People Now People is duister echoënde rock te horen. Meits zang is nu eens bezeten en dan weer gedragen, en krijgt soms een dominee-intonatie. Over het hol rommelende duo van bas en drum zweven ruimtelijke motieven van de gitarist. Die zijn mooi maar hebben, door de manier van produceren, weinig samenhang. Dit soort wijdlopige instrumentaties komt de stootkracht van de liedjes niet ten goede. Een nummer als Sampla Bagannar heeft een aantrekkelijk motief van een repeterend schuurgeluid, en ook Rhythm Section kreeg een industrieel riff. Maar de nummers blijven te onsamenhangend om werkelijk te imponeren. Zo blijft de cd achter bij de live-versie.