Weer

De meteorologische zomer is nog maar net van start gegaan of we hebben al een dieptepunt qua temperatuur te pakken: met 11 graden in De Bilt was het gisteren de koudste zomerdag in 37 jaar. Op vliegbasis Twente werd het zelfs niet warmer dan 8,9 graden, waarmee een ander oud record sneuvelde.

De komende dagen warmt het wat op, maar echt standvastig is het niet. Op een enkel snel voorbijtrekkend hogedrukgebiedje na houden lagedrukgebieden met bijbehorende storingen de overhand. Gelukkig wel met een zuidwestelijke tot soms zelfs zuidelijke wind.

Echte koud wordt het daarmee overdag niet meer, maar komende nacht zal het fris zijn en en kan het zelfs lokaal vriezen aan de grond. Op uitgebreide schaal vormen zich nevel en mist.

Morgen verdwijnt dit snel en zien we eerst de zon, maar al vrij snel vormen zich wolken die toch wel gaan overheersen. Bij een zwakke tot matige westelijke wind wordt het 14 tot 16 graden.

Vanaf woensdag passeren diverse storingen, met op woensdag de meeste regen en op donderdag de hoogste temperatuur, lokaal 23 graden.

Vanaf vrijdag zakt de temperatuur iets, met dan een aantal onweersbuien.