Voetbalnieuws

Paul Lambert is de nieuwe trainer van Aston Villa. Hij volgt de half mei ontslagen Alex McLeish op, die met de club teleurstellend als zestiende in de Premier League eindigde. De jaren daarvoor finishte Villa altijd in de subtop. Lambert komt over van Norwich City. Met het afronden van de komst van Lambert komt er een einde aan een periode van onduidelijkheid. Villa had de 42-jarige Schot al langer in het vizier, maar Norwich weigerde hem te laten gaan. Vorige week diende Lambert zelfs zijn ontslag in, maar zijn werkgever ging daar niet mee akkoord. De trainer heeft bij Norwich een succesvolle tijd achter de rug. Hij promoveerde twee keer op rij en eindigde afgelopen seizoen knap als twaalfde in de Premier League.

Volgens de Duitse krant Hannoversche Allgemeine Zeitung wordt Ralf Rangnick de nieuwe coach van West Bromwich Albion. De 53-jarige Duitser moet de opvolger worden van Roy Hodgson, die bondscoach van Engeland is geworden.

Ook Lazio Roma heeft een nieuwe trainer: Vladimir Petkovic. De 48-jarige coach is de opvolger van Edoardo Reja, die opstapte nadat zijn ploeg net naast een ticket voor de voorronden van de Champions League had gegrepen. Lazio eindigde als vierde in de Serie A, twee punten achter Udinese. Petkovic werkte het grootste deel van zijn trainerscarrière in Zwitserland. Zo diende hij onder meer Young Boys, Lugano en FC Sion. Ook werkte Petkovic een jaar in Turkije bij Samsunspor.

Stadgenoot AS Roma maakte eind vorige week bekend wie komend seizoen de trainer is. Zdenek Zeman keert na dertien jaar terug bij de club van Maarten Stekelenburg.