Verongelukt Nigeriaans vliegtuig had motorstoring

People gather at the site of a plane crash in Lagos, Nigeria, Sunday, June 3, 2012. A passenger plane carrying more than 150 people crashed in Nigeria's largest city on Sunday, government officials said. Firefighters pulled at least one body from a building that was damaged by the crash and searched for survivors as several charred corpses could be seen in the rubble.(AP Photo/Sunday Alamba) De Nigeriaanse bevolking kwam gisteren af op de plek van de vliegtuigcrash. Alle passagiers kwamen hierbij om, net als een onbekend aantal bewoners van getroffen gebouwen. Foto AP/Sunday Alamba

De piloot van het Nigeriaanse passagiersvliegtuig dat gisteren met 153 mensen aan boord neerstortte in een woonwijk van Lagos meldde kort voor de crash dat hij kampte met een motorstoring, laat persbureau AP vanochtend weten.

De crash kostte alle inzittenden het leven. Voorts kwam een nog onbekend aantal mensen op de grond om. De Nigeriaanse president Goodluck Jonathan heeft drie dagen van rouw afgekondigd.

Brandweerlieden hebben uit het verwoeste pand in de Nigeriaanse metropool verscheidene doden geborgen. Gebrek aan water leidde ertoe dat het brandende toestel vele uren na de ramp nog niet was geblust.

Toestel raakte flink aantal woningen

Het vliegtuig van luchtvaartmaatschappij Dana Air was op weg van de hoofdstad Abuja naar Lagos en kreeg vlak voordat het zijn bestemming bereikte motorproblemen. De Boeing MD83 boorde zich in een woongebouw van drie verdiepingen in een wijk vlak naast de luchthaven van de stad. Het toestel lijkt niet met de neus, maar met de buik vooruit op het gebouw te zijn gestort. Daarvoor had het al een stel werkplaatsen en woningen in de dichtbevolkte wijk geraakt.

Het reddings- en bergingswerk werd gadegeslagen door duizenden belangstellenden. Sommigen klommen op de nog smeulende resten van het toestel. De autoriteiten leken niet bij machte de menigte onder controle te krijgen.

    • Annemarie Coevert