Tweede plek voor Luiten

De Nederlandse golfer kwam net tekort voor de toernooizege in Wales.

ROTTERDAM. Joost Luiten is gisteren tweede geworden bij het Wales Open. De 26-jarige golfer ging op de slotdag een tijdje aan de leiding maar werd alsnog ingehaald door Thongchai Jaidee uit Thailand. Op de laatste hole had Luiten nog een play-off af kunnen dwingen. Hij kreeg een kans op een birdie, maar miste. Tim Sluiter viel in de slotronde door een triple, double en single bogey en één birdie terug van de vierde naar de achttiende plaats. Maarten Lafeber en Reinier Saxton eindigden als 48ste.

In Vlaardingen werd de Nederlandse golfster Dewi Claire Schreefel vierde bij de Ladies Open. Schreefel (26) moest de Spaanse winnares Carlota Ciganda, de Finse Ursula Wikström en de Zuid-Afrikaanse Lee-Ann Pace voor zich dulden. NRC