Statistieken waar je uren naar kan kijken, ze bestaan

Chrome is een mooi experiment gestart. Statistieken over bijvoorbeeld het online zoekgedrag van bevolking in steden wereldwijd zijn heel blits en overzichtelijk te bekijken in The Web Globe. Het uiterlijk hiervan alleen al verdient een bezoekje.

Allerhande data zijn op dezelfde manier gevisualiseerd. Zo is de spectaculaire toename van de wereldbevolking per werelddeel in kaart gebracht, net als de uitslagen van Spaanse verkiezingen, de Koreaanse Twitterindex, en de emoties die in 2011 zijn geuit door bloggers.

Met je muis kun je de aarde draaien, keren en kantelen, en dankzij de verschillende kleurtjes en letterlijk uitstekende statistiekbalken zijn verschillen tussen landen en steden goed te herkennen.

De brede variatie aan statistieken komt doordat iedereen The Web Globe kan gebruiken voor het in beeld brengen van eigen data. De makers willen bezoekers van het open platform stimuleren om eigen data in te vullen en de resultaten te delen. Of gewoon een heel tof plaatje te maken.

    • Annemarie Coevert