Arantxa Rus uitgeschakeld op Roland Garros

Caption: Arantxa Rus of the Netherlands serves to Kaia Kanepi of Estonia during the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris June 4, 2012. REUTERS/Nir Elias (FRANCE - Tags: SPORT TENNIS)
Caption: Arantxa Rus of the Netherlands serves to Kaia Kanepi of Estonia during the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris June 4, 2012. REUTERS/Nir Elias (FRANCE - Tags: SPORT TENNIS) De Nederlandse Aranxta Rus werd vandaag uitgeschakeld door de Kaia Kanepi uit Estland op Roland Garros. Foto Reuters / Nir Elias

Arantxa Rus werd vanavond op Roland Garros in drie sets uitgeschakeld door de uit Estland afkomstige Kaia Kanepi met 6-1, 4-6, 6-0.

Hoewel de kwartfinales van het Franse toernooi nu aan haar voorbij gaan, was het voor het eerst in haar carrière dat Rus de vierde ronde van een grand slam bereikte. Daarom mag Rus ondanks de nederlaag terugkijken op een goed toernooi, schrijft persbureau Novum.

Rus begon niet scherp aan het duel en keek snel tegen een 0-2 achterstand aan. Ze brak in de derde game terug, maar toch bleef Kanepi de overhand houden. De Estse won vier games op rij en sleepte met 6-1 de eerste set binnen. Ook in de tweede set begon Kanepi voortvarend. Rus raakte echter niet in de war van een 0-3 achterstand. De mondiale nummer 88 zag haar geduld beloond worden met setwinst. Bij 5-4 brak ze de service van Kanepi, die Rus de set schonk met een dubbele fout.

Onverklaarbaar was het optreden van Rus in de derde set. Ze leek nog in de wolken met de setwinst, want de eerste drie games pakte ze geen enkel punt. Kanepi kreeg vleugels en stond in het vervolg geen game meer af. De vorige ronde had Rus nog voor een verrassing gezorgd door de als 25e geplaatste Julia Görges uit Duitsland uit het toernooi te wippen. Eerder versloeg Rus Virginie Razzano uit Frankrijk en Jamie Hampton.

    • Hans Klis