Opeens weet je het

In het holst van de nacht nemen twee sollicitanten nog snel het oefenboek door. Ze bereiden zich voor op het examen van Groep D van de Indiase Spoorwegen gisteren in Allahabad, een stad in het noorden van India. Daar konden Indiërs van wie de achternaam begint met een ‘A’, ‘B’ of ‘C’ solliciteren voor een plek bij de Indiase Spoorwegen, met 1,5 miljoen banen een van de grootste werkgevers ter wereld.

Circa 130.000 Indiërs nemen dit jaar deel aan de sollicitatieronde voor Groep D. Afhankelijk van de beginletter van hun achternaam zijn de sollicitanten ingedeeld in een van de zes rondes. In Groep D zijn in totaal 8.865 banen te vergeven.

De hoogste officieren onder Indiase spoorwegmedewerkers zijn ingedeeld in Groep A, de laagste in Groep D. Zij worden onder meer assistent-wisselwachter, helper en wegwerker.