Opeens weet je het

Two of candidates who have arrived to take an Indian railway recruitment examination, study as others sleep at night at the railway station in Allahabad, India, Sunday, June 3, 2012. About 130,000 candidates are appearing for the exam at numerous centers spread across the city. India's mammoth rail network is truly a mass transportation system, with its 40,000 miles (64,000 kilometers) of railway track cut through some of the most densely populated cities, flanked by shanty towns, in the nation of 1.2 billion people.(AP Photo/Rajesh Kumar Singh)
Two of candidates who have arrived to take an Indian railway recruitment examination, study as others sleep at night at the railway station in Allahabad, India, Sunday, June 3, 2012. About 130,000 candidates are appearing for the exam at numerous centers spread across the city. India's mammoth rail network is truly a mass transportation system, with its 40,000 miles (64,000 kilometers) of railway track cut through some of the most densely populated cities, flanked by shanty towns, in the nation of 1.2 billion people.(AP Photo/Rajesh Kumar Singh) AP

In het holst van de nacht nemen twee sollicitanten nog snel het oefenboek door. Ze bereiden zich voor op het examen van Groep D van de Indiase Spoorwegen gisteren in Allahabad, een stad in het noorden van India. Daar konden Indiërs van wie de achternaam begint met een ‘A’, ‘B’ of ‘C’ solliciteren voor een plek bij de Indiase Spoorwegen, met 1,5 miljoen banen een van de grootste werkgevers ter wereld.

Circa 130.000 Indiërs nemen dit jaar deel aan de sollicitatieronde voor Groep D. Afhankelijk van de beginletter van hun achternaam zijn de sollicitanten ingedeeld in een van de zes rondes. In Groep D zijn in totaal 8.865 banen te vergeven.

De hoogste officieren onder Indiase spoorwegmedewerkers zijn ingedeeld in Groep A, de laagste in Groep D. Zij worden onder meer assistent-wisselwachter, helper en wegwerker.