NBA: Oklahoma wint opnieuw van Spurs

Kevin Durant was de uitblinker bij Oklahoma City in de vierde wedstrijd tegen San Antonio Spurs.

ROTTERDAM. Oklahoma City Thunder heeft de stand in de finale van de Western Conference van de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA weer gelijkgetrokken. Het team van sterspeler Kevin Durant won in eigen stadion opnieuw van San Antonio Spurs: 109-103. De stand in de best-of-seven kwam daarmee op 2-2.

Terwijl Russell Westbrook, de andere sterspeler van Oklahoma, zijn dag niet had, was Durant met 36 punten opnieuw goud waard voor zijn ploeg. De helft van zijn productie verzorgde hij in het laatste kwart, nadat Oklahoma een voorsprong van vijftien punten had zien teruglopen tot slechts vier punten.

Serge Ibaka van Oklahoma verbeterde tegen de Spurs zijn persoonlijk record met 26 punten. Tim Duncan, zijn tegenstrever aan de kant van de Spurs kwam tot een score van 21 punten. „Al hun grote spelers waren uitstekend vandaag”, moest hoofdcoach Gregg Popovich van de Spurs na afloop erkennen.

San Antonio Spurs, dat tot afgelopen donderdag nog ongeslagen was in de play-offs van de NBA, leed de tweede nederlaag op rij. De teams zijn weer afgereisd naar San Antonio, waar vandaag de vijfde wedstrijd wordt gespeeld. Novum