Meer dan 150 doden door ongelukken met vliegtuigen in Nigeria en Ghana

The wreckage of a plane burns in Nigeria's commercial capital Lagos, June 3, 2012. A plane that crashed into a downtown area of the Nigerian city Lagos on Sunday had 147 people on board, a source at the national emergency management agency said. The source said the aircraft belonged to privately owned domestic carrier Dana Air. Two sources at Lagos airport also said the number on board was around 150. REUTERS/Stringer (NIGERIA - Tags: DISASTER TRANSPORT) QUALITY FROM SOURCE STR

Een passagiersvliegtuig met meer dan 147 inzittenden is gisteren een woongebouw van drie verdiepingen in de Nigeriaanse stad Lagos binnengevlogen. Geen van de inzittenden heeft het ongeluk overleefd, zo hebben de autoriteiten laten weten. Ook onder bewoners van het gebouw vielen doden, hoeveel is onduidelijk.

De commerciële vlucht van vliegmaatschappij Dana Air, een van de grootste maatschappijen van Nigeria, was onderweg van Lagos, de grootste stad van Nigeria, naar Abuja, de hoofdstad van het land. Het toestel zou vlak na het opstijgen zijn gecrasht op het gebouw in een dichtbevolkte wijk.

Ook in Ghana vond gisteren een ernstig vliegongeluk plaats. Op het vliegveld van de Ghanese hoofdstad Accra crashte een vliegtuig vlak na de landing op een bus. Alle tien inzittenden van de bus zijn om het leven gekomen. AP, AFP