Kortkolom sport

Turners Zonderland en Van Gerner in topvorm

Maribor. Turners Epke Zonderland en Céline van Gerner hebben dit weekend bij een toernooi in Maribor indruk gemaakt. Zonderland won gisteren op de rekstok met een unieke driedubbele combinatie van vluchtelementen. Dat leverde hem een moeilijkheidsgraad van 7,9 en een score van 16,275 op. Van Gerner won zaterdag al op brug met een score van 14,45 punten en wist gisteren ook op de evenwichtsbalk te winnen. Volgende week maakt de KNGU bekend wie naar de Spelen mogen. Concurrenten Jeffrey Wammes en Wyomi Masela konden door blessures niet deelnemen in Slovenië. (NRC)

Hordenloper Liu Xiang evenaart wereldrecord

Eugene. De Chinese hordenloper Liu Xiang heeft zaterdag bij de Golden League-wedstrijd in het Amerikaanse Eugene het wereldrecord op de 110 meter horden geëvenaard. De topfavoriet voor Londen liep een tijd van 12,87 seconden. Hij kreeg wel hulp van een rugwind van 2,4 meter per seconde, waardoor zijn prestatie niet in de recordboeken verschijnt. Liu evenaarde de toptijd uit 2008 van de Cubaan Dayron Robles. (NRC)

Estafetterecord uit ’68 eindelijk uit de boeken

Genève. De Nederlandse estafettevrouwen hebben zaterdagavond in Genève het nationaal record op de vier maal honderd meter verbeterd. Ze kwamen tot 42,89 seconden, een verbetering van 0,55 seconden ten opzichte van de vorige toptijd die dateerde van de Spelen van 1968 in Mexico. Vorig jaar werd de oude recordtijd geëvenaard bij de WK. De tijd van 43,54 was het oudste Nederlandse atletiekrecord. (NRC)

Celtics gelijk met Heat in oostelijke NBA-finale

Boston. De Boston Celtics hebben vannacht de stand in de finale van de Eastern Conference van de NBA op 2-2 gebracht. De basketbalploeg behaalde in eigen huis een zege 93-91 zege op Miami Heat. Pas in de extra tijd viel de beslissing, nadat de Celtics een voorsprong van achttien punten verspeelden. Ook in de westelijke finale staat het 2-2, nadat Oklahoma City Thunder zaterdagnacht van San Antonio Spurs won met 109-103. (NRC)

Motorcrosser Herlings wint GP in Frankrijk

Saint-Jean-d’Angély. De Nederlandse motorcrosser Jeffrey Herlings won gisteren de Grote Prijs van Frankrijk. Herlings behaalde op het circuit van Saint-Jean-d’Angély op zijn KTM in de MX2-klasse een eerste en tweede plaats en daarmee zijn vierde seizoenszege. In de WK-stand liep Herlings uit op zijn Britse concurrent Tommy Searle. (Novum)

Handballers Volendam prolongeren landstitel

Volendam. De handballers van Volendam hebben gisteren hun landstitel geprolongeerd. In eigen huis wonnen de Volendammers met 26-21 van de Limburg Lions in de derde finalewedstrijd. Het is het zesde landskampioenschap voor de ploeg in acht jaar. De Lions waren vorig jaar ook al verliezend finalist. (Novum)

Schaatser Koen Verweij wint NK inlineskaten

Staphorst. Schaatsers Koen Verweij heeft de nationale titel inline-skaten op de marathon gewonnen. Na 42 kilometer was hij de snelste in de massasprint, voor Gary Hekman en Crispijn Ariëns. Ook bij de vrouwen won een schaatser de titel. Elma de Vries rondde een fraaie solo succesvol af. Titelverdedigster Manon Kamminga werd tweede, voor Irene Schouten. (NRC)