Kijktips

Self portraits by 200,000 children are projected onto Buckingham Palace to form portraits of Queen Elizabeth in central London April 19, 2012. The portraits were collected by the Prince's Foundation for Children and the Arts to celebrate the nation's children in the run up to the London 2012 Olympic and Paralympic games and the Queen's Diamond Jubilee. REUTERS/Andrew Winning (BRITAIN - Tags: ROYALS SOCIETY TPX IMAGES OF THE DAY)
Self portraits by 200,000 children are projected onto Buckingham Palace to form portraits of Queen Elizabeth in central London April 19, 2012. The portraits were collected by the Prince's Foundation for Children and the Arts to celebrate the nation's children in the run up to the London 2012 Olympic and Paralympic games and the Queen's Diamond Jubilee. REUTERS/Andrew Winning (BRITAIN - Tags: ROYALS SOCIETY TPX IMAGES OF THE DAY) REUTERS

Film

Thick as Thieves (Mimi Leder, 2009, VS).

Antonio Banderas als leerling van meesterinbreker Morgan Freeman die nog één laatste grote kraak moet zetten om zijn schuld aan de Russische maffia in te lossen. De beoogde buit bestaat dit keer uit een paar Fabergé-eieren. Intussen zit de politie hen op de hielen. RTL7, 20.30-22.30u.

Moon (Duncan Jones, 2009, GB).

Het debuut van regisseur Duncan Jones, die op de wereld kwam als Zowie Bowie, vertoont enige verwantschap vertoont met de geliefde thema’s van zijn beroemde vader David. De film is uiterst charmante sciencefiction over de ongelofelijke eenzaamheid van de nietige mens in de onmetelijke ruimte. Sam Bell (Sam Rockwell) is een astronaut die in zijn eentje een maanstation bemant. Als hij buiten het station een ongeluk krijgt, blijkt hij toch niet zo alleen op de maan te zijn als hij had gedacht.BBC 2, 22.00-23.30u.

Informatief

Teledoc: Ouwehoeren.

Veelbesproken tragikomische documentaire van Rob Schröder en Gabrielle Provaas over de zusjes Louise en Martine Fokkens, beiden al bijna een halve eeuw dagelijks aan het pezen op de Wallen. De makers volgden de dames enkele jaren. Ned.2, 20.35-22.00u.

Amusement

The Diamond Jubilee Concert.

Rechtstreeks verslag van het concert op het plein voor Buckingham Palace ter gelegenheid van koningin Elizabeths diamanten (60-jarig) regeringsjubileum. Met o.a. Shirley Bassey, Elton John, Grace Jones, Tom Jones, Lang Lang, Annie Lennox, Paul McCartney, Robbie Williams en Stevie Wonder. BBC 1, 20.30-23.45u.

Radio

De avonden.

Onder meer een gesprek met de Amerikaanse auteur John Irving over diens nieuwste boek In One Person, waarin de biseksuele hoofdpersoon Billy over zijn leven vertelt. Radio 6, 21.02-23.02u.