GP-zege Lorenzo

De Spaanse motorrijder verstevigde zijn koppositie in de WK-stand.

ROTTERDAM. De Spanjaard Jorge Lorenzo heeft gisteren in de Moto GP de Grote Prijs van Catalonië gewonnen. De motorcoureur van Yamaha bleef in Barcelona Dani Pedrosa, Andrea Dovizioso en Casey Stoner voor. Lorenzo vergrootte door zijn overwinning zijn voorsprong in het WK-klassement van de Moto GP. De Spanjaard leidt met 115 punten; nummer twee Stoner volgt met 95 punten.

De Nederlandse motorcrosser Jeffrey Herlings won gisteren de Grote Prijs van Frankrijk. Herlings bereikte op het circuit van Saint-Jean-d’Angély op zijn KTM in de MX2-klasse een eerste en tweede plaats in de manches. Hij behaalde zijn vierde zege van dit jaar. In de WK-stand liep Herlings weer iets uit op zijn Britse concurrent Tommy Searle. novum