Gay Krant-hoofdredacteur Henk Krol lijsttrekker voor 50Plus

Nederland. Amsterdam. 24 juni 2011 Henk Krol hoofdredacteur Gay Krant foto: Herman Wouters
Nederland. Amsterdam. 24 juni 2011 Henk Krol hoofdredacteur Gay Krant foto: Herman Wouters Hoofdredacteur Gay Krant Henk Krol en beoogde lijsttrekker van 50PLUS. Foto Hollandse Hoogte / Herman Wouters

Henk Krol wordt lijsttrekker voor 50Plus. De hoofdredacteur van de Gay Krant is de enige beschikbare kandidaat.

Dat maakte de partij vanavond bekend. Partijvoorzitter Jan Nagel meldde vorige maand dat drie mensen gevraagd waren om zich kandidaat te stellen voor het lijsttrekkerschap van de ouderenpartij. Leden van 50Plus konden potentiële kandidaten aandragen voor het lijsttrekkerschap, schrijft persbureau Novum. Alleen Henk Krol heeft de invitatie geaccepteerd.

Henk Krol, die van 1979 tot 1985 in de Tweede Kamer werkte als voorlichter van de VVD-fractie, laat weten zeer gemotiveerd te zijn. Krol:

“Ik heb mijn hele leven lang gestreden voor de rechten van mensen die in de verdrukking zaten. Ik ga dit nu uit volle overtuiging voor de ouderen doen.”

Op 30 juni wordt Krol tijdens het congres van 50Plus officieel tot lijsttrekker uitgeroepen. Politiek verslaggever van NRC Handelsblad Erik van der Walle noemt het lijsttrekkerschap van Krol niet “echt een verrassing”, maar is benieuwd hoe hij het gaat doen. Van der Walle:

“Het was al langer duidelijk dat Krol het ging worden. De tweede man van de partij Kees de Lange was ook kandidaat, maar die maakte geen prettige start door Krol in de media te beschuldigen van belangenverstrengeling. Ik ben benieuwd hoe Krol valt bij de vijftigplussers als lijsttrekker, gezien zijn geprofileerde rol als voorvechter van homorechten. Maar Krol heeft het in ieder geval als Statenlid in Brabant erg goed gedaan. Daarnaast heb ik de indruk dat 50PLUS-oprichter Jan Nagel het erg met hem ziet zitten.”