Frank Westerman stapt over naar De Bezige Bij

Frank Westerman, Boekenbal 2008 (Foto Vincent Mentzel)

Non-fictieschrijver Frank Westerman (De Graanrepubliek, El Negro en ik, Ararat) verruilt uitgeverij Atlas voor De Bezige Bij.

Hij was een gezichtsbepalende auteur van uitgeverij Atlas. Het succes van zijn El Negro en ik, waarvoor hij in 2005 de Gouden Uil kreeg, markeerde mede de opkomst van de literaire non-fictie bij een breed publiek.

Atlas werd begin 2012 samen met zes andere uitgeverijen van de VBK-uitgeversgroep samengevoegd tot een nieuw bedrijf: Atlas Contact. „Bij die reorganisatie zijn nieuwe schotten aangebracht tussen fictie en non-fictie, in redactie, marketing en verkoop waar ik heel ongelukkig mee was”, zegt Westerman.

Atlas Contact-directeur/uitgever Mizzi van der Pluijm is het met die kritiek niet eens. „Frank is een heel goede schrijver en ik vind het spijtig dat hij vertrekt. Maar in onze uitgeverij denken wij nog precies zo over boeken als een jaar geleden. Wij zien non-fictie nog steeds als literatuur.”

    • een onzer redacteuren