Armstrong wint halve triatlon op Hawaii in nieuwe recordtijd

Zevenvoudig Tourwinnaar Lance Armstrong (40) heeft op het eiland Hawaii een halve triatlon gewonnen. In de Ironman 70.3 triatlon van Honu brak de Amerikaan zaterdag het parcoursrecord. Hij legde de 1,9 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21 kilometer lopen af in 3 uur, 50 minuten en 58 seconden. Achter Armstrong eindigden zijn sterke landgenoten Gregg Bennet (3.53,40) en Chris Lieto (4.05,55) als tweede en derde.

Twee weken geleden won Armstrong, die in 2010 stopte als wielrenner, in Florida zijn eerste wedstrijd sinds zijn comeback als triatleet. Voor zijn wielercarrière behoorde de Texaan al tot de wereldtop in deze discipline. Zijn doel is in oktober de prestigieuze triatlon van Hawaii over de klassieke afstand: 3.800 meter zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42.195 meter lopen.

Op de halve afstand zwom Armstrong op Hawaii sterk. Hij nam veel voorsprong op de fiets, die hij met hardlopen consolideerde. „I’m cooked”, twitterde The Boss na afloop.