Al 137 lichamen geborgen op rampplek Nigeria

Name: 2012-06-04T183224Z_01_LAG18_RTRMDNP_3_NIGERIA-CRASH.JPG Caption: ATTENTION EDITORS - VISUAL COVERAGE OF SCENES OF INJURY OR DEATH Rescue workers remove a charred body on a stretcher from the site of a plane crash at Iju-Ishaga neighbourhood, Lagos June 4, 2012. Nigeria recovered bodies and searched for clues on Monday after an airliner crashed in a residential area of Lagos overnight, killing all 153 people on board and prompting the president to declare three days of mourning. REUTERS/Akintunde Akinleye (NIGERIA - Tags: DISASTER) TEMPLATE OUT IPTC Date: 18:32 04/06/12
Name: 2012-06-04T183224Z_01_LAG18_RTRMDNP_3_NIGERIA-CRASH.JPG Caption: ATTENTION EDITORS - VISUAL COVERAGE OF SCENES OF INJURY OR DEATH Rescue workers remove a charred body on a stretcher from the site of a plane crash at Iju-Ishaga neighbourhood, Lagos June 4, 2012. Nigeria recovered bodies and searched for clues on Monday after an airliner crashed in a residential area of Lagos overnight, killing all 153 people on board and prompting the president to declare three days of mourning. REUTERS/Akintunde Akinleye (NIGERIA - Tags: DISASTER) TEMPLATE OUT IPTC Date: 18:32 04/06/12 Reddingswerkers bergen een lichaam op de rampplek in Lagos. Foto Reuters / Akintunde Akinleye

De Nigeriaanse autoriteiten hebben 137 lichamen geborgen van de vliegramp in Lagos. Daarnaast werd bekend dat het vliegtuig al eerder problemen had met de motoren.

Dat meldt persbureau AFP. De crash in de tweede stad van Nigeria kostte in ieder geval het leven van alle 153 inzittenden van het vliegtuig, maar omdat het toestel neerkwam in een woonwijk kan het dodental nog fors stijgen.

Het vliegtuig van luchtvaartmaatschappij Dana Air was op weg van de hoofdstad Abuja naar Lagos en kreeg vlak voordat het zijn bestemming bereikte motorproblemen. De Boeing MD83 boorde zich in een woongebouw van drie verdiepingen in een wijk vlak naast de luchthaven van de stad. Het toestel lijkt niet met de neus, maar met de buik vooruit op het gebouw te zijn gestort. Daarvoor had het al een stel werkplaatsen en woningen in de dichtbevolkte wijk geraakt.

De Nigeriaanse luchtvaartautoriteit heeft al een onderzoek naar de ramp aangekondigd en belooft de veiligheid van de luchtvaart te verbeteren. Reddingswerkers hebben naar eigen zeggen de zogeheten zwarte doos gevonden van het verongelukte toestel, schrijft persbureau Reuters.

President Goodluck Jonathan bezocht vandaag, net als vele andere Nigerianen de rampplek. Hij kondigde drie dagen van nationale rouw aan.

De reddingswerkzaamheden vandaag in onze In Beeld:

    • Hans Klis