Vliegtuig met ruim 150 passagiers vliegt gebouw Lagos binnen

Inwoners van de getroffen wijk in Lagos bekijken de schade die de crash met het passagiersvliegtuig veroorzaakte. Foto AFP

Een passagiersvliegtuig met meer dan 150 inzittenden aan boord is vanmiddag een gebouw in de Nigeriaanse stad Lagos binnengevlogen. Of er overlevenden zijn was een paar uur na het ongeval nog niet duidelijk.

De kans op overlevenden lijkt echter niet groot. De lokale directeur van de burgerluchtvaart zei tegen persbureau AFP dat hij zich niet kon voorstellen dat iemand de crash had overleefd. Ooggetuigen zeiden tegen lokale media dat het vliegtuig bij de crash in stukken uiteen vloog.

Het vliegtuig van luchtvaartmaatschappij Dana Air, een van de grootste maatschappijen van Nigeria, was onderweg van Lagos, de grootste stad van Nigeria, naar Abuja, de hoofdstad van het land. Het boorde zich in een woongebouw van drie verdiepingen in een wijk vlak naast de luchthaven van de stad, liet de nationale rampenbestrijding weten. Het toestel lijkt niet met de neus, maar met de buik vooruit op het gebouw te zijn gestort. Daarvoor had het al een stel werkplaatsen en woningen in de dichtbevolkte wijk geraakt.

Op de plaats van de ramp lagen vliegtuigstoelen her en der. Brandweerlieden probeerden de smeulende vlammen rond een vliegtuigmotor te doven en borgen een lichaam uit het steeds verder instortende gebouw. Twee brandweerwagens en zo’n vijftig reddingswerkers waren binnen een uur ter plaatse. Duizenden toegestroomde stedelingen hielpen waterslangen naar de rampplek te brengen en sloegen het bergings- en reddingswerk gade.

Over de oorzaak van de crash is nog niets bekend. Het was vandaag zonnig en warm weer in Lagos, een stad met ongeveer vijftien miljoen inwoners. Het internationale vliegveld bij de stad is een belangrijke transportterminal voor west-Afrika. In 2009 verwelkomde de luchthaven in totaal meer dan twee miljoen passagiers.


Grotere kaart weergeven

    • Pim van den Dool